Organisatie

Background
share close

De organisatie van de stichting Connect2Trust is ingericht om de dienstverlening aan alle vormen van deelnemers te optimaliseren. De organisatie wordt geleid door het Bestuur die bij de strategie en uitvoering worden geadviseerd door een Raad van Advies. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door een secretariaat en een security office dat wordt geleid door één van de bestuurders. Verder zijn er specifieke activiteiten gericht op coalities en partnerships die onderdeel uitmaken van de Cyber Threat Alliance.

Het Bestuur van Connect2Trust

Het bestuur van Connect2Trust bestaat uit de volgende drie personen:

Raymond Bierens heeft vele jaren ervaring op het gebied van cybersecurity in diverse rollen variërend van een wereldwijde verantwoordelijkheid bij Atos, tot zijn huidige rollen als strategisch adviseur aan (inter)nationale organisaties in de publieke en private sector.

Centraal in deze activiteiten staat het managen van digitale risico’s en cybersecurity strategie bij grote digitale transformaties. Vanuit dit kennisgebied vervult Raymond de rol van voorzitter van Connect2Trust. Raymond heeft diverse titels aan de Erasmus Universiteit en is nu als promotieonderzoeker verbonden aan het Amsterdam Business Research Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam en daarmee ook docent aan diezelfde universiteit.

Daarnaast is hij een ervaren spreker en publiceert hij regelmatig in binnen- en buitenland.

 

Gunther Cleijn is als ervaren Global Chief Information Security Officer werkzaam bij NewCold. Hij heeft een lange en vooraanstaande staat van dienst op het gebied van cyberbeveiliging en heeft bij diverse internationale ondernemingen CISO en CSO rollen vervult.

Gunther heeft cybersecurity opleidingen gevolgd aan de TIAS School voor Business and Society, Nyenrode Business University en de universiteit van Antwerpen.  Ook heeft diverse certificeringen zoals CISSP, SANS, CCSP, CISM en is hij een ervaren spreker.

In zijn rol als vice-voorzitter van Connect2Trust combineert Gunther zijn basis bij het Ministerie van Defensie met zijn praktijkervaring als Global CISO in het bepalen en uitvoeren van de Connect2Trust strategie.

 

Don Eijndhoven is een ervaren Chief Information Security Officer. Hij heeft een lange en vooraanstaande staat van dienst op het gebied van cyberbeveiliging en adviseert (inter)nationale ondernemingen als thought leader, interim-CISO, cybersecurity strategie en enterprise architect.

Don heeft een Master in Crisis & Security Management (gericht op Cyber Security Governance) van de Universiteit Leiden en een Bachelor in Computer Science van de Hogeschool van Amsterdam. Ook heeft diverse certificeringen zoals CISSP, CEH, CCSP, CISM en aan de Nyenrode Business University. Ook is hij als gastdocent verbonden aan de Nyenrode Business University binnen het Cyber Resilience-curriculum. Daarnaast is hij een ervaren spreker en publiceert hij regelmatig in binnen- en buitenland.

Naast zijn rol als bestuurslid bij Connect2Trust, is Don ook de oprichter van de Dutch Cyber Warfare Community in 2011. DCWC is een non-profit netwerkorganisatie bestaande uit 2100 leden die zich inzetten om een platform te bieden aan de Nederlandse Cyber Warfare-industrie voor onderwerpen als digitale oorlogsvoering, cybercriminaliteit en cyberdefensie.

 

Het Raad van Advies van Connect2Trust

De Raad van Advies bestaat uit ten minste drie personen waarbij wordt gestreefd naar leden vanuit privaat, publiek en wetenschap. Deze personen zijn:

Hein Dekkers leidt momenteel het Country Digitalization Acceleration-programma als directeur bij het Nederlandse Managementteam van Cisco Nederland. In deze rol is hij verantwoordelijk voor innovatie en investeringen in lijn met de Digitale Strategie van de Nederlandse Overheid

Hein Dekkers verantwoordelijk voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeringen bij Cisco Nederland met daarbij een sterke focus op het dichten van de digitale geletterdheidskloof, het versnellen van innovatie en het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor digitalisering door o.a. te investeren in de cyberweerbaarheid van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.

Hein heeft een rijke achtergrond als Global Digitalization Officer en Head of Global IoT Acquisitions incubation bij Cisco. In die hoedanigheid heeft hij de incubatie van acquisities geleid en de wereldwijde verantwoordelijkheid genomen voor het integreren van deze bedrijven. Deze nieuwe bedrijven geven een extra impuls aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën binnen Cisco om te komen tot een digitale inclusieve samenleving in het algemeen.