Top Categories

Spotlight

today03/11/2022

Nieuws Connect2Trust

Tuinbouwcluster krijgt toegang tot actuele cyberdreigings-informatie door samenwerking Connect2Trust en Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

03-11-2022 Toegang tot de meest actuele en relevante dreigingsinformatie is een belangrijke voorwaarde om als ondernemer sneller betere beslissingen te nemen over de digitale veiligheid van je bedrijf. Belangrijke economische sectoren zoals het Nederlandse tuinbouwcluster hebben tot op heden echter nog zeer beperkt toegang hiertoe. Dat is waarom Connect2Trust en [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Nederlands Security Meldpunt

Background
share close

Het Nederlands Security Meldpunt is gerealiseerd door zes stichtingen (AbuseIO, AmsIX, Connect2Trust, DIVD, NBIP, SurfCERT) die zich al vele jaren bezighouden met het vergroten van de cyberweerbaarheid in Nederland. De erkende schakelorganisaties door het NCSC (in de vorm van een sectorale CERT of OKTT) willen hiermee drie problemen verhelpen die ook met de toekomstige wetgeving niet zal worden voorlopig niet kan worden opgelost.

In de financiële wereld valideert en voltooit een clearinghouse een transactie tussen twee partijen. Het Nederlands Security Meldpunt vervult een vergelijkbare rol bij het ontvangen en distribueren van notificaties omtrent kwetsbaarheden en zwakke configuraties.

Het Nederlands Security Meldpunt voor Cybersecurity is een operationeel distributiecentrum voor het ontvangen en doordelen van feitelijke occurences van abuse (informatie over ongewenste configuraties, kwetsbaarheden en ongewenst gebruik) aan alle organisaties die niet direct informatie ontvangen via NCSC omdat ze niet in de scope rijk en vitaal vallen.

Hiermee wordt ook het delen van informatie vergemakkelijkt omdat het NCSC via het Nederlands Security Meldpunt om iedere organisatie altijd te informeren, zelfs al zou deze een vitale of essentiële dienst leveren.

Meer informatie over het Nederlands Security Meldpunt leest u via de website