Nederlands Security Meldpunt

Background
share close

Het Nederlands Security Meldpunt is gerealiseerd door zes stichtingen (AbuseIO, AmsIX, Connect2Trust, DIVD, NBIP, SurfCERT) die zich al vele jaren bezighouden met het vergroten van de cyberweerbaarheid in Nederland. De erkende schakelorganisaties door het NCSC (in de vorm van een sectorale CERT of OKTT) willen hiermee drie problemen verhelpen die ook met de toekomstige wetgeving niet zal worden voorlopig niet kan worden opgelost.

In de financiƫle wereld valideert en voltooit een clearinghouse een transactie tussen twee partijen. Het Nederlands Security Meldpunt vervult een vergelijkbare rol bij het ontvangen en distribueren van notificaties omtrent kwetsbaarheden en zwakke configuraties.

Het Nederlands Security Meldpunt voor Cybersecurity is een operationeel distributiecentrum voor het ontvangen en doordelen van feitelijke occurences van abuse (informatie over ongewenste configuraties, kwetsbaarheden en ongewenst gebruik) aan alle organisaties die niet direct informatie ontvangen via NCSC omdat ze niet in de scope rijk en vitaal vallen.

Hiermee wordt ook het delen van informatie vergemakkelijkt omdat het NCSC via het Nederlands Security Meldpunt om iedere organisatie altijd te informeren, zelfs al zou deze een vitale of essentiƫle dienst leveren.

Meer informatie over het Nederlands Security Meldpunt leest u via de website