Top Categories

Spotlight

today03/11/2022

Nieuws Connect2Trust

Tuinbouwcluster krijgt toegang tot actuele cyberdreigings-informatie door samenwerking Connect2Trust en Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

03-11-2022 Toegang tot de meest actuele en relevante dreigingsinformatie is een belangrijke voorwaarde om als ondernemer sneller betere beslissingen te nemen over de digitale veiligheid van je bedrijf. Belangrijke economische sectoren zoals het Nederlandse tuinbouwcluster hebben tot op heden echter nog zeer beperkt toegang hiertoe. Dat is waarom Connect2Trust en [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Anti-Abuse Coalition

Background
share close

Wij werken aan een steeds veiliger online infrastructuur voor alle Nederlanders en we zijn trots op de Nederlandse netwerken van het internet. Zeker ten tijde van bijvoorbeeld een COVID-19-pandemie is duidelijk geworden dat onze datacentra en hostingbedrijven ervoor zorgen dat wij bijvoorbeeld thuis ons werk kunnen doen. 

Toch zijn we er nog niet in Nederland. Informatie over zaken die fout gaan, komt vaak niet terecht bij partijen die kunnen handelen om deze onveiligheid te bestrijden. Denk aan: online misbruik, criminaliteit en kwetsbaarheden. Als we de informatiedeling slimmer organiseren, dan kunnen we onze gehele samenleving beter beveiligen. Om dit te bereiken, moet de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid, de non-profitsector en de wetenschap deels worden aangepast. 

Daarom hebben wij op 14 februari 2020 besloten om de handen ineen te slaan en te formuleren hoe we onze digitale informatiedeling kunnen organiseren. 

Onze missie is het zoeken en vinden van continue verbeteringen binnen de informatiestromen, ook voor de bedreigingen die nog komen, en tegelijkertijd gaat ons dagelijks werk door. Wij blijven iedere dag werken aan de online veiligheid.