Top Categories

Spotlight

today03/04/2021

Nieuws Connect2Trust

Connect2Trust aangewezen als schakelorganisatie binnen landelijk dekkend stelsel

Stichting Connect2Trust is door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) benoemd als schakelorganisatie (OKTT) binnen het landelijk dekkend stelsel. Connect2Trust biedt een platform aan waarop deelnemende partijen veilig informatie op het gebied van digitale veiligheid met elkaar en gespecialiseerde cybersecuritypartijen kunnen delen. [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Anti-Abuse Coalition

Background
share close

Wij werken aan een steeds veiliger online infrastructuur voor alle Nederlanders en we zijn trots op de Nederlandse netwerken van het internet. Zeker ten tijde van bijvoorbeeld een COVID-19-pandemie is duidelijk geworden dat onze datacentra en hostingbedrijven ervoor zorgen dat wij bijvoorbeeld thuis ons werk kunnen doen. 

Toch zijn we er nog niet in Nederland. Informatie over zaken die fout gaan, komt vaak niet terecht bij partijen die kunnen handelen om deze onveiligheid te bestrijden. Denk aan: online misbruik, criminaliteit en kwetsbaarheden. Als we de informatiedeling slimmer organiseren, dan kunnen we onze gehele samenleving beter beveiligen. Om dit te bereiken, moet de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid, de non-profitsector en de wetenschap deels worden aangepast. 

Daarom hebben wij op 14 februari 2020 besloten om de handen ineen te slaan en te formuleren hoe we onze digitale informatiedeling kunnen organiseren. 

Onze missie is het zoeken en vinden van continue verbeteringen binnen de informatiestromen, ook voor de bedreigingen die nog komen, en tegelijkertijd gaat ons dagelijks werk door. Wij blijven iedere dag werken aan de online veiligheid.