Politieberichten

Background
share close
 • Bulletins van Politie Nederland
   Toename meldingen DDoS-aanvallen in augustus

   Utrecht - 2020-09-04 10:16:00

   Tientallen bedrijven en organisaties hebben in augustus melding gedaan van een (poging) DDoS-aanval. Hierbij zitten ook aangiftes van bedrijven met vitale dienstverlening.

   Lees verder...

   Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichting

   Den Haag - 2020-07-09 10:49:00

   Na een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hielden agenten dinsdag 7 juli vier Hagenaars aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.

   Lees verder...

   Live acces to criminals

   The Netherlands - 2020-07-02 12:30:00

   Since 1 April 2020, the Netherlands Police has had real-time access to more than 20 million chat messages exchanged between criminals. ‘It was like attending the criminals’ meetings’, according to Jeannine van den Berg, Chief of the Netherlands Police’s Central Unit.

   Lees verder...

   Lange celstraf voor kopstuk phishing-bende

   Nieuwerkerk - 2020-06-26 18:22:00

   Na ruim 1,5 jaar onderzoek door het regionale cyberteam van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant werd op vrijdag 26 juni een kopstuk van een landelijk opererende phishing bende tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

   Lees verder...

   Basisteam Lekpoort zoekt junior Cyber Agents

   Houten/Nieuwegein/Vijfheerenlanden - 2020-06-17 14:59:00

   We hebben de hulp nodig van alle kinderen in Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst. De politie van basisteam Lekpoort heeft de burgemeesters van Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden gevraagd om samen met de kinderen de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit.

   Lees verder...

   Valse website corona artikelen uit de lucht

   Oost-Brabant - 2020-04-22 14:01:00

   Het Team Cybercrime van de politie Oost-Brabant spoort misdaad op gepleegd met ICT of gericht op ICT. Ook in deze tijd waarin we leven met COVID-19 boeken zij succes. Zo haalde het team samen met het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting afgelopen week valse websites, waar corona-artikelen werden aangeboden, offline.

   Lees verder...

   Police arrests suspect for DDoS attack on Dutch government website

   Breda - 2020-04-10 14:01:00

   On Friday, April 10, 2020, a 19-year-old man from Breda was arrested, who is suspected of having shut down the websites MijnOverheid.nl and Overheid.nl by carrying out DDoS attacks. These attacks were carried out on March 19. The aforementioned sites were therefore offline for some time. Overheid.nl was and is frequently visited because of the corona crisis. During these times, the availability of this website to citizens is crucial for the country.

   Lees verder...

   Verdachten aangehouden voor poging oplichting mondkapjes

   Driebergen - 2020-03-24 14:58:00

   Vorige week kreeg de politie het signaal binnen dat Nederlands ziekenhuizen een grote partij mondkapjes kregen aangeboden waarvoor miljoenen euro’s moest worden betaald, terwijl de te leveren partij in werkelijkheid vermoedelijk niet bestond. De verdenking bestaat dan ook dat oplichters proberen te profiteren van de coronacrisis. In verband daarmee heeft vandaag een doorzoeking plaatsgehad en zijn twee verdachten aangehouden, die worden verdacht van oplichting. Uiteindelijk is er gelukkig niet betaald.

   Lees verder...

   Vier slachtoffers doen aangifte: 'Scan geen QR-code van onbekenden!'

   Goes - Middelburg - 2020-03-05 12:57:00

   Vier jongens hebben zich de afgelopen tijd bij de politie gemeld. Zij zijn slachtoffer geworden van fraude door het scannen van een QR-code. De politie adviseert om geen QR-code van een onbekende te scannen.

   Lees verder...

   Politie en TNO ontwikkelen opsporingstools

   Driebergen - 2020-02-27 16:23:00

   De politie en TNO stonden vandaag stil bij de samenwerking die er op is gericht het politiewerk door innovatie te versterken. Een delegatie van beide organisaties was te gast bij de Landelijke Eenheid. De aandacht ging hierbij uit naar werkende innovaties in de politie praktijk.

   Lees verder...

   Servers botnet offline

   Middelburg, Veendam, Amsterdam, Driebergen - 2019-10-02 11:10:00

   De politie heeft vijf servers offline gehaald die gebruikt werden voor de aansturing van een versie van een zogenoemd botnet. De hardware is in beslag genomen en de bedrijfsvoering stilgelegd. Een 24-jarige man uit Veendam en een 28-jarige man uit Middelburg zijn dinsdagavond aangehouden. Zij worden onder andere verdacht van computervredebreuk en het verspreiden van malware.

   Lees verder...

   Karin Krukkert plaatsvervangend politiechef Rotterdam

   Nederland - 2019-08-14 14:46:00

   Karin Krukkert is op dit moment werkzaam als hoofd operatiën binnen de eenheidsleiding Rotterdam. Met ingang van 1 oktober 2019 zal zij Helmoed Wierda opvolgen en gaat zij de functie van hoofd operatiën, teven plaatsvervangend politiechef van de eenheid Rotterdam vervullen.

   Lees verder...

   Vijf minderjarigen aangehouden voor vechtpartijen

   Parkstad - 2019-04-23 14:14:00

   De politie heeft vijf minderjarigen aangehouden in een onderzoek naar twee vechtpartijen. Uit onderzoek blijkt dat de jongeren foto’s en videobeelden via sociale media deelden.

   Lees verder...

   Five suspects in extensive cyber-crime investigation

   The Netherlands - 2018-04-26 14:30:00

   With the confiscation of a server, the police have taken a hackers forum offline. The visitors were mainly interested in nude photographs and videos of girls and young women, which they stole from the clouds of their victims and shared with one another in other, more hidden locations on the internet.

   Lees verder...

   Operation Power Off – Police close down largest DDoS website

   Driebergen-Rijsenburg - 2018-04-25 15:11:00

   On Tuesday 24 April the Dutch police closed down Webstresser.org, the biggest cybercriminal website. Webstresser.org was a so-called ‘booter’ or ‘stresser’ service: a website where people could purchase a powerful DDoS attacks simply and at a low price. A DDoS (Denial of Service) attack is an attempt to block legitimate clients’ or visitors’ access to a service.

   Lees verder...

   Politie sluit grootste DDoS-website in Operation Power Off

   Driebergen - 2018-04-25 12:10:00

   De Nederlandse politie heeft dinsdag 24 april de grootste cybercriminele website Webstresser.org opgerold. Webstresser.org was een zogenaamde ‘booter’ of ‘stresser’ dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht. Een DDoS-aanval is een poging om een dienst onbereikbaar te maken voor de klanten of bezoekers.

   Lees verder...

   'Samenwerking tussen politie, burgers en bedrijven wordt steeds belangrijker'

   Wassenaar - 2018-01-11 17:02:00

   Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse politie ziet de toenemende samenwerking tussen burgers, bedrijven en politie als een ‘veelbelovende ontwikkeling’. Dat zei hij op donderdag 11 januari in Wassenaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Akerboom pleitte in zijn speech voor meer gedurfde samenwerkingsprojecten tussen de politie en de beveiligingsbranche. ‘Er is maar één weg die leidt tot meer veiligheid en dat is meer en betere samenwerking.’

   Lees verder...

   Internationaal politieonderzoek leidt tot aanhoudingen van Roemeense Ransomware verdachten

   Boekarest - 2017-12-20 11:26:00

   Vorige week zijn er door de Roemeense autoriteiten in Roemenie woningen doorzocht van personen die verdacht worden van het infecteren van computersystemen door de verspreiding van CTB-Locker Ransomware. Drie verdachten zijn aangehouden en zes betrokkenen zijn opgehouden voor verhoor. De operatie was het resultaat van een gezamenlijk onderzoek door de Roemeense politie, het Roemeense Openbaar Ministerie, Team High Tech Crime (THTC) van de Nederlandse politie, het Nederlands Openbaar Ministerie, het Britse National Crime Agency, De FBI, de Amerikaanse Secret Service en het European Cyber Crime Center (EC3) van Europol.

   Lees verder...

   Twee aanhoudingen voor phishing

   Utrecht - 2017-12-01 15:32:00

   Het cybercrimeteam van de politie Midden–Nederland heeft 1 december twee mannen aangehouden voor computervredebreuk en oplichting.

   Lees verder...

   Digitale experts komen bijeen op congres DEX-XL

   Papendal - 2017-11-30 14:18:00

   Congrescentrum Papendal zinderde op 28 en 29 november van de bits en bytes. Op DEX-XL kwamen zevenhonderd digitale specialisten bijeen om kennis te delen over de nieuwste digitale ontwikkelingen uit binnen- en buitenland. Broodnodig, nu de helft van de klassieke misdaad al een digitale component heeft

   Lees verder...

   Omvangrijk netwerk nepmodems uit de lucht gehaald

   Rotterdam - 2017-11-16 15:34:00

   Met één druk op de knop zijn deze week honderden illegale modems uit de lucht gehaald. De afschakeling van de modems is een gevolg van een onderzoek van het Cybercrime team van de politie eenheid Rotterdam, in samenwerking met het bedrijfsleven, en onder leiding van een officier van justitie. De modems waren aangeschaft om onder andere goedkoop internet-televisie te kunnen zien. In potentie kunnen deze gekloonde modems worden gebruikt bij digitale aanvallen van grote netwerken. Er zijn drie mensen aangehouden.

   Lees verder...

   Stand van zaken na één jaar No More Ransom

   Driebergen - 2017-07-25 14:51:00

   Sinds 2012 is een explosieve groei van ransomware waargenomen. Gezamenlijk met ruim honderd publieke en private partijen zijn het afgelopen jaar 54 decryptietools voor 104 varianten van ransomware beschikbaar gesteld om slachtoffers met hun versleutelde bestanden op hun computer te helpen.

   Lees verder...

   Cyberaanval treft politie niet

   Nederland - 2017-06-28 14:19:00

   De wereldwijde cyberaanval die sinds 27 juni speelt , heeft de politiesystemen niet getroffen. Wel neemt de politie voorzorgsmaatregelen.

   Lees verder...

   Waarschuwing: Politie.nl beperkt bruikbaar

   Nederland - 2017-06-27 19:42:00

   Wegens voorzorgsmaatregelen tegen een mogelijke cyberaanval kunnen functionaliteiten op onze website politie.nl tijdelijk niet of niet volledig beschikbaar zijn. Formulieren die worden ingevuld en verstuurd komen later aan. Wij bieden daarvoor onze excuses aan en zullen er hier over berichten als de maatregelen kunnen worden ingetrokken.

   Lees verder...

   Politie waarschuwt consumenten en bedrijven bij start nieuwe werkweek voor gijzelsoftware

   Driebergen - 2017-05-14 13:22:00

   Sinds afgelopen vrijdag 12 mei zijn tienduizenden computers in tientallen landen getroffen door ransomware, ook wel ‘gijzelsoftware’ genoemd. Het NCSC heeft daar vrijdag al een waarschuwing voor gegeven. De politie adviseert consumenten en vooral ook bedrijven zich tegen ransomware te wapenen door updates direct te installeren, antivirusprogramma’s te gebruiken en back-ups te maken van de gegevens op de computers. De politie raadt mensen ten zeerste af om te betalen voor de ontsleuteling van de systemen/bestanden, omdat hiermee deze criminaliteit wordt gefinancierd en in stand wordt gehouden. Het is allerminst zeker of betaling leidt tot decryptie van de bestanden.

   Lees verder...