Top Categories

Spotlight

today03/11/2022

Nieuws Connect2Trust

Tuinbouwcluster krijgt toegang tot actuele cyberdreigings-informatie door samenwerking Connect2Trust en Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

03-11-2022 Toegang tot de meest actuele en relevante dreigingsinformatie is een belangrijke voorwaarde om als ondernemer sneller betere beslissingen te nemen over de digitale veiligheid van je bedrijf. Belangrijke economische sectoren zoals het Nederlandse tuinbouwcluster hebben tot op heden echter nog zeer beperkt toegang hiertoe. Dat is waarom Connect2Trust en [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Politieberichten

Background
share close
 • Bulletins van Politie Nederland
   Politie waarschuwt voor nepwebshops

   Nederland - 2022-11-22 07:00:00

   Bij het doen van online aankopen, bestaat het risico op oplichting. Daarom roepen de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Consumentenbond, het Europees Consumentencentrum (ECC), de Fraudehelpdesk en het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie consumenten op om onbekende webshops vooraf beter te checken op betrouwbaarheid. Vandaag start de campagne: ‘Ken je de webshop nog niet? Eerst reviews checken, dan bestellen’.

   Lees verder...

   Politie en digitale specialisten werken samen aan politiezaken

   Den Haag - 2022-10-27 09:14:00

   Op 14 oktober vond de tweede editie van de Politie Hackathon plaats, georganiseerd door de eenheid Den haag. Een selectie van meer dan honderd digitale topspecialisten vanuit het bedrijfsleven én de politie gingen die dag aan echte politiezaken werken.

   Lees verder...

   POLITIE ORGANISEERT EVENEMENT GAMEN MET DE POLITIE, ALLEEN VOOR MEISJES

   Purmerend - 2022-10-24 16:13:00

   De politie constateert dat gamende meisjes anders behandeld worden tijdens het gamen. Mannen verlaten het groepje waar ze inzitten, maken ongepaste opmerkingen óf worden gelijk verliefd. Er zijn daarom veel vrouwen die een gamertag gebruiken waaruit niet afgeleid kan worden dat het een vrouw is, ze gebruiken hun microfoon op de headset niet en sommigen gebruiken zelfs stemvervormers. De politie kent het project ‘Gamen met de politie’, een manier om in contact komen met de jeugd. Niet alleen in de buurt, maar ook in de digitale wereld. Om deze meisjes een luisterend oor te bieden en aandacht te vragen voor het feit dat gamende vrouwen/ meiden nét zo normaal zijn als gamende mannen/ jongens organiseert de politie dit evenement.

   Lees verder...

   Drie aanhoudingen bij fraudeonderzoek in de Rotterdamse haven

   Rotterdam - 2022-10-21 12:58:00

   De politie heeft woensdag 5 oktober drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging oplichting ter waarde van ongeveer 150 miljoen euro. Het drietal was betrokken bij het opstellen van een nep inspectierapport. Op basis van dat neprapport werden 2 miljoen barrels met olie te koop aangeboden. De barrels olie bestonden niet. Het gaat om het fenomeen tank- & storage spoofing. Een fenomeen met jaarlijks miljoenen euro’s schade bij bedrijven in de Rotterdamse haven. De recherche van de Zeehavenpolitie deed onderzoek naar de fraudezaak.

   Lees verder...

   Nederlandse gedupeerden geholpen in unieke ransomware-actie

   's-Hertogenbosch - 2022-10-14 15:08:00

   De Nederlandse politie heeft een mooi succes geboekt in de bestrijding van ransomware. Met ransomware houden criminelen computerbestanden in gijzeling. Slachtoffers moeten losgeld betalen om weer toegang tot hun bestanden te krijgen. Gisteravond wist de politie tijdens een gerichte actie meer dan 150 decryptiesleutels van ransomware-groep Deadbolt te bemachtigen door een trucje met de bitcoinbetalingen. De politie heeft de betalingen verstuurd, de decryptiesleutels ontvangen en daarna de betalingen weer ingetrokken. Met deze sleutels kunnen bestanden zoals dierbare foto’s of administratie weer ontgrendeld worden, zonder dat het de slachtoffers geld kost. [English below]

   Lees verder...

   Verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij digitale factuurfraude

   Rotterdam - 2022-07-21 10:58:00

   Een 50-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is maandagmorgen 18 juli aangehouden op verdenking van het wegsluizen van 1.3 miljoen euro.

   Lees verder...

   Cybercrime: server neergehaald en erger voorkomen

   Oost-Brabant - 2022-03-08 10:00:00

   Het Cybercrimeteam van Oost-Brabant heeft er voor gezorgd dat er een server, bedoeld voor criminele activiteiten, uit de lucht is gehaald. Daarmee is voorkomen dat er mensen slachtoffer werden van bijvoorbeeld hackers, computervredebreuk of oplichting.

   Lees verder...

   Cybercrimeteams van de politie extra waakzaam

   Nederland - 2022-03-04 10:58:00

   De cybercrimeteams van de politie zijn extra waakzaam vanwege de recente gebeurtenissen in Oekraïne. De politie roept bedrijven en organisaties die slachtoffer worden van cybercrime, zoals ransomware- of wiperware, op om hiervan altijd aangifte te doen.

   Lees verder...

   Politie, gemeente en scholen slaan handen ineen en halen de mobiele escaperoombus naar Heerlen

   Heerlen - 2022-01-26 16:30:00

   Van 24 tot en met 28 januari wordt de mobiele escaperoom bus bij zes middelbare scholen in Heerlen ingezet. Met de escaperoom dagen wij jongeren in kleine groepjes uit na te denken rondom het thema sextortion, oftewel afpersing of chantage met seksueel getinte beelden. Het doel? Jongeren bewust te maken van de risico’s die zij online lopen, zodat zij weten wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt. Verder willen wij ook het belang van aangifte doen bij sextortion onder de aandacht brengen en hoe je bewijsmateriaal kunt verzamelen.

   Lees verder...

   Purmerender veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf

   Noord-Holland - 2022-01-14 11:46:00

   In een uitgebreid onderzoek naar fraude met betaalproducten, heeft de politie Noord-Holland in april 2021 een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden. Tijdens het onderzoek naar deze vorm van fraude, kwam de recherche erachter dat de Purmerender zich ook bezighield met andere vormen van oplichting en fraude. Daarbij werd geweld door de jongeman eveneens niet geschuwd.

   Lees verder...

   Cybercrimeteams politie extra alert

   Nederland - 2021-12-23 18:59:00

   De cybercrimeteams van de politie zijn extra waakzaam vanwege de recent ontdekte kwetsbaarheden in de veelgebruikte Apache Log4j-software. De politie roept bedrijven en organisaties die worden aangevallen op om hiervan aangifte te doen.

   Lees verder...

   Ransomware-bende opgerold wegens vernietigende aanvallen op kritieke infrastructuur

   Internationaal - 2021-10-29 10:00:00

   In een grote internationale operatie van politie en justitie in acht landen zijn 12 verdachten opgespoord die vermoedelijk deel uit maken van een wereldwijd netwerk van cyber criminelen. Het netwerk voerde verwoestende ransomware-aanvallen uit op de kritieke infrastructuur, zoals overheden en multinationals over de hele wereld.

   Lees verder...

   150 arrestaties en inbeslagname van € 26 miljoen euro bij politieactie tegen drugsverkoop op het dark web

   Internationaal - 2021-10-26 16:00:00

   Tijdens een gecoördineerde internationale operatie hebben politiediensten uit negen verschillende landen in totaal 150 personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij het kopen of verkopen van illegale goederen via het dark web.

   Lees verder...

   Negen aanhoudingen na onderzoek naar bankhelpdeskfraude

   Rotterdam - 2021-10-19 15:18:00

   De politie heeft op 14 september en 19 oktober in totaal 9 aanhoudingen verricht. Dit is gedaan naar aanleiding van een onderzoek door het cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam in samenwerking met de eenheden Noord-Holland en Midden-Nederland. In deze onderzoeken kwamen meerdere verdachten naar voren. Zij worden verdacht van o.a. oplichting en witwassen en hebben daarbij mensen opgelicht door zich voor te doen als medewerker van de helpdesk van een bank.

   Lees verder...

   Politie komt bij je langs tijdens de Cyber 10-daagse in Twente

   Enschede, Haaksbergen, Nijverdal, Wierden, Rijssen, Denekamp, Tubbergen, Geesteren, Oldenzaal, Losser - 2021-10-15 09:14:00

   Van 19 tot en met 28 oktober organiseert de politie in Twente de Cyber 10-daagse. Met onze vrachtauto met daarin het Mobiel Media Lab doen we diverse plaatsen in Twente aan (voor data en tijden zie onderaan deze pagina) om met jou in gesprek te gaan over cybercrime en internetcriminaliteit. Een breed thema waar veel over te vertellen en te leren valt. Bijvoorbeeld over wat je wel moet doen en wat je juist niet moet doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercrime.

   Lees verder...

   Kinderen helpen politie om Nederland cyberveilig te houden

   Nederland - 2021-10-08 10:28:00

   Donderdag 7 oktober was een belangrijke dag voor ruim 450 kinderen uit heel Nederland. Zij werden namelijk door de politie beëdigd als Junior Cyber Agent. De missie van deze Cyber Agents? Samen met de politie Nederland cyberveilig houden!

   Lees verder...

   Forse stijging schadebedrag cybercrime

   Zeeland-West-Brabant - 2021-08-10 14:02:00

   Uit cijfers die de politie in Zeeland-West-Brabant maandelijks bijhoudt, is gebleken dat er een forse toename is van het schadebedrag dat met cybercrime is buitgemaakt in juli 2021 ten opzichte van juni. Blijf alert op verdachte mails, telefoontjes of sms’jes, ook in de zomerperiode!

   Lees verder...

   Nieuwe generatie hackers voorkomen met HackShield

   Nederland - 2021-07-14 16:00:00

   Jonge kinderen zijn bijna de hele dag online, toch weten we vaak niet wat ze allemaal uitspoken. Ze zijn digitaal vaardig, maar niet digitaal weerbaar. Daarom focust de politie steeds meer op het voorkomen dat kinderen online de fout ingaan. De cybersecuritygame van HackShield moet daarbij gaan helpen. Vandaag is de samenwerking ondertekend.

   Lees verder...

   Klap voor communicatie criminelen: DoubleVPN uit de lucht

   Driebergen - 2021-06-30 13:00:00

   Een grootschalige, internationale actie van politie en justitie heeft de communicatie tussen criminelen opnieuw een slag toegebracht. DoubleVPN is uit de lucht gehaald. Dit bedrijf leverde VPN-diensten (Virtual Private Network); beveiligde en afgeschermde internetverbindingen die cybercriminelen een veilige haven boden om hun slachtoffers aan te vallen.

   Lees verder...

   Cyber Security Beeld Nederland: toegenomen dreiging Ransomware

   Nederland - 2021-06-28 15:00:00

   In het zojuist verschenen Cyber Security Beeld Nederland (CSBN) is dit jaar een apart hoofdstuk gewijd aan ransomware en het complexe ondergrondse criminele ecosysteem daaromheen.

   Lees verder...

   Bijzondere meet & greet voor Cyber Agents uit regio Rotterdam

   Rotterdam - 2021-06-25 14:49:00

   23 juni was een bijzondere dag voor Cyber Agents uit Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Krimpen aan den Ijssel, Rotterdam en Westvoorne. Zij mochten namelijk op bezoek bij politiehond Bumper!

   Lees verder...

   Politie onderschept opnieuw massaal crimineel berichtenverkeer

   Driebergen - 2021-06-08 10:15:00

   Een grootschalige internationale operatie (Trojan Shield) heeft opnieuw tot in detail zicht gegeven op de versleutelde communicatie van criminele organisaties. Vanaf oktober 2019 werd in deze operatie op grote schaal berichtenverkeer van criminelen onderschept en meegelezen. Dit gebeurde via de cryptocommunicatiedienst ANOM, die overheidsdiensten zelf ontwikkelden en beheerden. De Australische politie (AFP) en de FBI namen hierin het voortouw.

   Lees verder...

   Twee aanhoudingen in verdwijning meer dan één miljoen euro

   Amsterdam - 2021-05-14 13:34:00

   Op dinsdagochtend 11 mei 2021 zijn een 32-jarige man uit Velsen en 27-jarige vrouw uit Diemen aangehouden op verdenking van witwassen en cybercrime. De recherche ontvangt in oktober 2019 een aangifte van een stichting die zich inzet voor goede doelen. Uit onderzoek blijkt dat een bedrag van meer dan één miljoen naar een verkeerde rekening is overgemaakt onder valse voorwendselen. De verdachten beheerden dit rekeningnummer en gebruikten een deel van het bedrag voor onder andere luxe voertuigen. Bij een van de verdachten werden luxe goederen en een luxe personenauto in beslag genomen.

   Lees verder...

   'Investeer in cyberweerbaarheid'

   Nederland - 2021-04-07 20:45:00

   Veel Nederlandse organisaties hebben volgens de Cyber Security Raad (CSR) hun digitale beveiliging niet voldoende op orde. In een adviesrapport stelt de CSR onder meer dat dit tot grote aantallen hacks kan leiden, waardoor de politie overbelast zou kunnen raken. De oplossing ligt volgens de CSR onder meer in één landelijke cyberweerbaarheidsstrategie. En extra geld.

   Lees verder...

   Politie wil meerjarige, stabiele en voorspelbare financiering

   Nederland - 2021-03-25 16:15:00

   Criminelen slaan steeds vaker digitaal toe. Ook het werk in de wijken staat onder druk. De politie heeft structureel meer geld nodig om te kunnen blijven doen wat nodig is. En niet alleen de politie: ook in de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie (OM) moet worden geïnvesteerd.

   Lees verder...