Top Categories

Spotlight

today25/08/2021

Nieuws Connect2Trust

Connect2Trust geeft advies inzake voorstellen nieuwe cyberweerbaarheids- wetgevingen

Op 22 augustus heeft de Stichting Connect2Trust haar advies gegeven aan twee nieuwe wetsvoorstellen m.b.t. cyberweerbaarheid. Het eerste voorstel is gedaan door het Ministerie van Justitie & Veiligheid en gaat over de voorgestelde wijzigingen in de Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen, het tweede voorstel is gedaan door het Ministerie van [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Politieberichten

Background
share close
 • Bulletins van Politie Nederland
   Purmerender veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf

   Noord-Holland - 2022-01-14 11:46:00

   In een uitgebreid onderzoek naar fraude met betaalproducten, heeft de politie Noord-Holland in april 2021 een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden. Tijdens het onderzoek naar deze vorm van fraude, kwam de recherche erachter dat de Purmerender zich ook bezighield met andere vormen van oplichting en fraude. Daarbij werd geweld door de jongeman eveneens niet geschuwd.

   Lees verder...

   Cybercrimeteams politie extra alert

   Nederland - 2021-12-23 18:59:00

   De cybercrimeteams van de politie zijn extra waakzaam vanwege de recent ontdekte kwetsbaarheden in de veelgebruikte Apache Log4j-software. De politie roept bedrijven en organisaties die worden aangevallen op om hiervan aangifte te doen.

   Lees verder...

   Ransomware-bende opgerold wegens vernietigende aanvallen op kritieke infrastructuur

   Internationaal - 2021-10-29 10:00:00

   In een grote internationale operatie van politie en justitie in acht landen zijn 12 verdachten opgespoord die vermoedelijk deel uit maken van een wereldwijd netwerk van cyber criminelen. Het netwerk voerde verwoestende ransomware-aanvallen uit op de kritieke infrastructuur, zoals overheden en multinationals over de hele wereld.

   Lees verder...

   150 arrestaties en inbeslagname van € 26 miljoen euro bij politieactie tegen drugsverkoop op het dark web

   Internationaal - 2021-10-26 16:00:00

   Tijdens een gecoördineerde internationale operatie hebben politiediensten uit negen verschillende landen in totaal 150 personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij het kopen of verkopen van illegale goederen via het dark web.

   Lees verder...

   Negen aanhoudingen na onderzoek naar bankhelpdeskfraude

   Rotterdam - 2021-10-19 15:18:00

   De politie heeft op 14 september en 19 oktober in totaal 9 aanhoudingen verricht. Dit is gedaan naar aanleiding van een onderzoek door het cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam in samenwerking met de eenheden Noord-Holland en Midden-Nederland. In deze onderzoeken kwamen meerdere verdachten naar voren. Zij worden verdacht van o.a. oplichting en witwassen en hebben daarbij mensen opgelicht door zich voor te doen als medewerker van de helpdesk van een bank.

   Lees verder...

   Politie komt bij je langs tijdens de Cyber 10-daagse in Twente

   Enschede, Haaksbergen, Nijverdal, Wierden, Rijssen, Denekamp, Tubbergen, Geesteren, Oldenzaal, Losser - 2021-10-15 09:14:00

   Van 19 tot en met 28 oktober organiseert de politie in Twente de Cyber 10-daagse. Met onze vrachtauto met daarin het Mobiel Media Lab doen we diverse plaatsen in Twente aan (voor data en tijden zie onderaan deze pagina) om met jou in gesprek te gaan over cybercrime en internetcriminaliteit. Een breed thema waar veel over te vertellen en te leren valt. Bijvoorbeeld over wat je wel moet doen en wat je juist niet moet doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercrime.

   Lees verder...

   Kinderen helpen politie om Nederland cyberveilig te houden

   Nederland - 2021-10-08 10:28:00

   Donderdag 7 oktober was een belangrijke dag voor ruim 450 kinderen uit heel Nederland. Zij werden namelijk door de politie beëdigd als Junior Cyber Agent. De missie van deze Cyber Agents? Samen met de politie Nederland cyberveilig houden!

   Lees verder...

   Forse stijging schadebedrag cybercrime

   Zeeland-West-Brabant - 2021-08-10 14:02:00

   Uit cijfers die de politie in Zeeland-West-Brabant maandelijks bijhoudt, is gebleken dat er een forse toename is van het schadebedrag dat met cybercrime is buitgemaakt in juli 2021 ten opzichte van juni. Blijf alert op verdachte mails, telefoontjes of sms’jes, ook in de zomerperiode!

   Lees verder...

   Nieuwe generatie hackers voorkomen met HackShield

   Nederland - 2021-07-14 16:00:00

   Jonge kinderen zijn bijna de hele dag online, toch weten we vaak niet wat ze allemaal uitspoken. Ze zijn digitaal vaardig, maar niet digitaal weerbaar. Daarom focust de politie steeds meer op het voorkomen dat kinderen online de fout ingaan. De cybersecuritygame van HackShield moet daarbij gaan helpen. Vandaag is de samenwerking ondertekend.

   Lees verder...

   Klap voor communicatie criminelen: DoubleVPN uit de lucht

   Driebergen - 2021-06-30 13:00:00

   Een grootschalige, internationale actie van politie en justitie heeft de communicatie tussen criminelen opnieuw een slag toegebracht. DoubleVPN is uit de lucht gehaald. Dit bedrijf leverde VPN-diensten (Virtual Private Network); beveiligde en afgeschermde internetverbindingen die cybercriminelen een veilige haven boden om hun slachtoffers aan te vallen.

   Lees verder...

   Cyber Security Beeld Nederland: toegenomen dreiging Ransomware

   Nederland - 2021-06-28 15:00:00

   In het zojuist verschenen Cyber Security Beeld Nederland (CSBN) is dit jaar een apart hoofdstuk gewijd aan ransomware en het complexe ondergrondse criminele ecosysteem daaromheen.

   Lees verder...

   Bijzondere meet & greet voor Cyber Agents uit regio Rotterdam

   Rotterdam - 2021-06-25 14:49:00

   23 juni was een bijzondere dag voor Cyber Agents uit Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Krimpen aan den Ijssel, Rotterdam en Westvoorne. Zij mochten namelijk op bezoek bij politiehond Bumper!

   Lees verder...

   Politie onderschept opnieuw massaal crimineel berichtenverkeer

   Driebergen - 2021-06-08 10:15:00

   Een grootschalige internationale operatie (Trojan Shield) heeft opnieuw tot in detail zicht gegeven op de versleutelde communicatie van criminele organisaties. Vanaf oktober 2019 werd in deze operatie op grote schaal berichtenverkeer van criminelen onderschept en meegelezen. Dit gebeurde via de cryptocommunicatiedienst ANOM, die overheidsdiensten zelf ontwikkelden en beheerden. De Australische politie (AFP) en de FBI namen hierin het voortouw.

   Lees verder...

   Twee aanhoudingen in verdwijning meer dan één miljoen euro

   Amsterdam - 2021-05-14 13:34:00

   Op dinsdagochtend 11 mei 2021 zijn een 32-jarige man uit Velsen en 27-jarige vrouw uit Diemen aangehouden op verdenking van witwassen en cybercrime. De recherche ontvangt in oktober 2019 een aangifte van een stichting die zich inzet voor goede doelen. Uit onderzoek blijkt dat een bedrag van meer dan één miljoen naar een verkeerde rekening is overgemaakt onder valse voorwendselen. De verdachten beheerden dit rekeningnummer en gebruikten een deel van het bedrag voor onder andere luxe voertuigen. Bij een van de verdachten werden luxe goederen en een luxe personenauto in beslag genomen.

   Lees verder...

   'Investeer in cyberweerbaarheid'

   Nederland - 2021-04-07 20:45:00

   Veel Nederlandse organisaties hebben volgens de Cyber Security Raad (CSR) hun digitale beveiliging niet voldoende op orde. In een adviesrapport stelt de CSR onder meer dat dit tot grote aantallen hacks kan leiden, waardoor de politie overbelast zou kunnen raken. De oplossing ligt volgens de CSR onder meer in één landelijke cyberweerbaarheidsstrategie. En extra geld.

   Lees verder...

   Politie wil meerjarige, stabiele en voorspelbare financiering

   Nederland - 2021-03-25 16:15:00

   Criminelen slaan steeds vaker digitaal toe. Ook het werk in de wijken staat onder druk. De politie heeft structureel meer geld nodig om te kunnen blijven doen wat nodig is. En niet alleen de politie: ook in de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie (OM) moet worden geïnvesteerd.

   Lees verder...

   Webshops geopend om mensen op te lichten: verdachte aangehouden

   Elst - 2021-02-25 13:00:00

   Het Cybercrime Team van de politie Oost-Nederland heeft op 8 december 2020 in Elst een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met een groot oplichtingsonderzoek. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij oplichting via webshops: er liggen 30 aangiftes van mensen die in totaal gedupeerd zijn voor ruim 18.000 euro. Slachtoffers die goederen kochten bij één van de websites kregen de goederen nooit geleverd. De man wordt tevens verdacht van witwassen van 84.000 euro.

   Lees verder...

   Internationale politieoperatie LadyBird: wereldwijd botnet Emotet ontmanteld

   Driebergen - 2021-01-27 13:00:00

   Met het uit de lucht halen van servers achter de agressieve malware Emotet is een belangrijke slag geslagen in de strijd tegen cybercriminaliteit: de Emotet-besmetting is niet langer actief op de computers van ruim 1 miljoen slachtoffers wereldwijd. Het uit de lucht halen gebeurde deze week in de omvangrijke internationale politieoperatie LadyBird. Daarin werken de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket in Nederland samen met politie en justitie in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oekraïne, de Verenigde Staten, Canada en Litouwen. Twee hoofdservers stonden in Nederland en één daarbuiten.

   Lees verder...

   Minder overvallen, woningbraken en straatroven maar meer Cybercrime

   Tilburg, Middelburg, Breda, Rooosendaal - 2021-01-22 08:46:00

   In het afgelopen jaar is het aantal overvallen en woninginbraken met 10% en het delict straatroof zelfs met bijna een derde gedaald in de eenheid Zeeland-West-Brabant. Toch is het aantal aangiften van opgenomen misdrijven met 4% gestegen. Een reden hiervoor is de sterke toename van Cybercriminaliteit en Whats appfraude. De cijfers in de eenheid volgen de landelijke trend waarbij de invloed van de Corona pandemie duidelijk aanwezig is. Ook criminelen blijken vaker thuis te werken. Verder steeg het aantal meldingen van jeugdoverlast met maar liefst 91%.

   Lees verder...

   Bescherm uw bedrijf tegen cybercrime

   Den Haag - 2021-01-19 14:14:00

   De kans dat uw bedrijf slachtoffer wordt van een fysieke inbraak wordt steeds kleiner. Daarentegen glipt de dief steeds vaker online bij u naar binnen. Check daarom online in welke risicoklasse uw onderneming valt en neem maatregelen om de digitale beveiliging van uw bedrijf te verbeteren.

   Lees verder...

   Toename meldingen DDoS-aanvallen in augustus

   Utrecht - 2020-09-04 10:16:00

   Tientallen bedrijven en organisaties hebben in augustus melding gedaan van een (poging) DDoS-aanval. Hierbij zitten ook aangiftes van bedrijven met vitale dienstverlening.

   Lees verder...

   Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichting

   Den Haag - 2020-07-09 10:49:00

   Na een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hielden agenten dinsdag 7 juli vier Hagenaars aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.

   Lees verder...

   Live acces to criminals

   The Netherlands - 2020-07-02 12:30:00

   Since 1 April 2020, the Netherlands Police has had real-time access to more than 20 million chat messages exchanged between criminals. ‘It was like attending the criminals’ meetings’, according to Jeannine van den Berg, Chief of the Netherlands Police’s Central Unit.

   Lees verder...

   Lange celstraf voor kopstuk phishing-bende

   Nieuwerkerk - 2020-06-26 18:22:00

   Na ruim 1,5 jaar onderzoek door het regionale cyberteam van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant werd op vrijdag 26 juni een kopstuk van een landelijk opererende phishing bende tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

   Lees verder...

   Basisteam Lekpoort zoekt junior Cyber Agents

   Houten/Nieuwegein/Vijfheerenlanden - 2020-06-17 14:59:00

   We hebben de hulp nodig van alle kinderen in Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst. De politie van basisteam Lekpoort heeft de burgemeesters van Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden gevraagd om samen met de kinderen de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit.

   Lees verder...