Top Categories

Spotlight

today03/04/2021

Nieuws Connect2Trust

Connect2Trust aangewezen als schakelorganisatie binnen landelijk dekkend stelsel

Stichting Connect2Trust is door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) benoemd als schakelorganisatie (OKTT) binnen het landelijk dekkend stelsel. Connect2Trust biedt een platform aan waarop deelnemende partijen veilig informatie op het gebied van digitale veiligheid met elkaar en gespecialiseerde cybersecuritypartijen kunnen delen. [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Politieberichten

Background
share close
 • Bulletins van Politie Nederland
   'Investeer in cyberweerbaarheid'

   Nederland - 2021-04-07 20:45:00

   Veel Nederlandse organisaties hebben volgens de Cyber Security Raad (CSR) hun digitale beveiliging niet voldoende op orde. In een adviesrapport stelt de CSR onder meer dat dit tot grote aantallen hacks kan leiden, waardoor de politie overbelast zou kunnen raken. De oplossing ligt volgens de CSR onder meer in één landelijke cyberweerbaarheidsstrategie. En extra geld.

   Lees verder...

   Politie wil meerjarige, stabiele en voorspelbare financiering

   Nederland - 2021-03-25 16:15:00

   Criminelen slaan steeds vaker digitaal toe. Ook het werk in de wijken staat onder druk. De politie heeft structureel meer geld nodig om te kunnen blijven doen wat nodig is. En niet alleen de politie: ook in de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie (OM) moet worden geïnvesteerd.

   Lees verder...

   Webshops geopend om mensen op te lichten: verdachte aangehouden

   Elst - 2021-02-25 13:00:00

   Het Cybercrime Team van de politie Oost-Nederland heeft op 8 december 2020 in Elst een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met een groot oplichtingsonderzoek. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij oplichting via webshops: er liggen 30 aangiftes van mensen die in totaal gedupeerd zijn voor ruim 18.000 euro. Slachtoffers die goederen kochten bij één van de websites kregen de goederen nooit geleverd. De man wordt tevens verdacht van witwassen van 84.000 euro.

   Lees verder...

   Internationale politieoperatie LadyBird: wereldwijd botnet Emotet ontmanteld

   Driebergen - 2021-01-27 13:00:00

   Met het uit de lucht halen van servers achter de agressieve malware Emotet is een belangrijke slag geslagen in de strijd tegen cybercriminaliteit: de Emotet-besmetting is niet langer actief op de computers van ruim 1 miljoen slachtoffers wereldwijd. Het uit de lucht halen gebeurde deze week in de omvangrijke internationale politieoperatie LadyBird. Daarin werken de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket in Nederland samen met politie en justitie in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oekraïne, de Verenigde Staten, Canada en Litouwen. Twee hoofdservers stonden in Nederland en één daarbuiten.

   Lees verder...

   Minder overvallen, woningbraken en straatroven maar meer Cybercrime

   Tilburg, Middelburg, Breda, Rooosendaal - 2021-01-22 08:46:00

   In het afgelopen jaar is het aantal overvallen en woninginbraken met 10% en het delict straatroof zelfs met bijna een derde gedaald in de eenheid Zeeland-West-Brabant. Toch is het aantal aangiften van opgenomen misdrijven met 4% gestegen. Een reden hiervoor is de sterke toename van Cybercriminaliteit en Whats appfraude. De cijfers in de eenheid volgen de landelijke trend waarbij de invloed van de Corona pandemie duidelijk aanwezig is. Ook criminelen blijken vaker thuis te werken. Verder steeg het aantal meldingen van jeugdoverlast met maar liefst 91%.

   Lees verder...

   Bescherm uw bedrijf tegen cybercrime

   Den Haag - 2021-01-19 14:14:00

   De kans dat uw bedrijf slachtoffer wordt van een fysieke inbraak wordt steeds kleiner. Daarentegen glipt de dief steeds vaker online bij u naar binnen. Check daarom online in welke risicoklasse uw onderneming valt en neem maatregelen om de digitale beveiliging van uw bedrijf te verbeteren.

   Lees verder...

   Toename meldingen DDoS-aanvallen in augustus

   Utrecht - 2020-09-04 10:16:00

   Tientallen bedrijven en organisaties hebben in augustus melding gedaan van een (poging) DDoS-aanval. Hierbij zitten ook aangiftes van bedrijven met vitale dienstverlening.

   Lees verder...

   Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichting

   Den Haag - 2020-07-09 10:49:00

   Na een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hielden agenten dinsdag 7 juli vier Hagenaars aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.

   Lees verder...

   Live acces to criminals

   The Netherlands - 2020-07-02 12:30:00

   Since 1 April 2020, the Netherlands Police has had real-time access to more than 20 million chat messages exchanged between criminals. ‘It was like attending the criminals’ meetings’, according to Jeannine van den Berg, Chief of the Netherlands Police’s Central Unit.

   Lees verder...

   Lange celstraf voor kopstuk phishing-bende

   Nieuwerkerk - 2020-06-26 18:22:00

   Na ruim 1,5 jaar onderzoek door het regionale cyberteam van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant werd op vrijdag 26 juni een kopstuk van een landelijk opererende phishing bende tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

   Lees verder...

   Basisteam Lekpoort zoekt junior Cyber Agents

   Houten/Nieuwegein/Vijfheerenlanden - 2020-06-17 14:59:00

   We hebben de hulp nodig van alle kinderen in Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst. De politie van basisteam Lekpoort heeft de burgemeesters van Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden gevraagd om samen met de kinderen de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit.

   Lees verder...

   Valse website corona artikelen uit de lucht

   Oost-Brabant - 2020-04-22 14:01:00

   Het Team Cybercrime van de politie Oost-Brabant spoort misdaad op gepleegd met ICT of gericht op ICT. Ook in deze tijd waarin we leven met COVID-19 boeken zij succes. Zo haalde het team samen met het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting afgelopen week valse websites, waar corona-artikelen werden aangeboden, offline.

   Lees verder...

   Police arrests suspect for DDoS attack on Dutch government website

   Breda - 2020-04-10 14:01:00

   On Friday, April 10, 2020, a 19-year-old man from Breda was arrested, who is suspected of having shut down the websites MijnOverheid.nl and Overheid.nl by carrying out DDoS attacks. These attacks were carried out on March 19. The aforementioned sites were therefore offline for some time. Overheid.nl was and is frequently visited because of the corona crisis. During these times, the availability of this website to citizens is crucial for the country.

   Lees verder...

   Verdachten aangehouden voor poging oplichting mondkapjes

   Driebergen - 2020-03-24 14:58:00

   Vorige week kreeg de politie het signaal binnen dat Nederlands ziekenhuizen een grote partij mondkapjes kregen aangeboden waarvoor miljoenen euro’s moest worden betaald, terwijl de te leveren partij in werkelijkheid vermoedelijk niet bestond. De verdenking bestaat dan ook dat oplichters proberen te profiteren van de coronacrisis. In verband daarmee heeft vandaag een doorzoeking plaatsgehad en zijn twee verdachten aangehouden, die worden verdacht van oplichting. Uiteindelijk is er gelukkig niet betaald.

   Lees verder...

   Vier slachtoffers doen aangifte: 'Scan geen QR-code van onbekenden!'

   Goes - Middelburg - 2020-03-05 12:57:00

   Vier jongens hebben zich de afgelopen tijd bij de politie gemeld. Zij zijn slachtoffer geworden van fraude door het scannen van een QR-code. De politie adviseert om geen QR-code van een onbekende te scannen.

   Lees verder...

   Politie en TNO ontwikkelen opsporingstools

   Driebergen - 2020-02-27 16:23:00

   De politie en TNO stonden vandaag stil bij de samenwerking die er op is gericht het politiewerk door innovatie te versterken. Een delegatie van beide organisaties was te gast bij de Landelijke Eenheid. De aandacht ging hierbij uit naar werkende innovaties in de politie praktijk.

   Lees verder...

   Servers botnet offline

   Middelburg, Veendam, Amsterdam, Driebergen - 2019-10-02 11:10:00

   De politie heeft vijf servers offline gehaald die gebruikt werden voor de aansturing van een versie van een zogenoemd botnet. De hardware is in beslag genomen en de bedrijfsvoering stilgelegd. Een 24-jarige man uit Veendam en een 28-jarige man uit Middelburg zijn dinsdagavond aangehouden. Zij worden onder andere verdacht van computervredebreuk en het verspreiden van malware.

   Lees verder...

   Karin Krukkert plaatsvervangend politiechef Rotterdam

   Nederland - 2019-08-14 14:46:00

   Karin Krukkert is op dit moment werkzaam als hoofd operatiën binnen de eenheidsleiding Rotterdam. Met ingang van 1 oktober 2019 zal zij Helmoed Wierda opvolgen en gaat zij de functie van hoofd operatiën, teven plaatsvervangend politiechef van de eenheid Rotterdam vervullen.

   Lees verder...

   Vijf minderjarigen aangehouden voor vechtpartijen

   Parkstad - 2019-04-23 14:14:00

   De politie heeft vijf minderjarigen aangehouden in een onderzoek naar twee vechtpartijen. Uit onderzoek blijkt dat de jongeren foto’s en videobeelden via sociale media deelden.

   Lees verder...

   Five suspects in extensive cyber-crime investigation

   The Netherlands - 2018-04-26 14:30:00

   With the confiscation of a server, the police have taken a hackers forum offline. The visitors were mainly interested in nude photographs and videos of girls and young women, which they stole from the clouds of their victims and shared with one another in other, more hidden locations on the internet.

   Lees verder...

   Operation Power Off – Police close down largest DDoS website

   Driebergen-Rijsenburg - 2018-04-25 15:11:00

   On Tuesday 24 April the Dutch police closed down Webstresser.org, the biggest cybercriminal website. Webstresser.org was a so-called ‘booter’ or ‘stresser’ service: a website where people could purchase a powerful DDoS attacks simply and at a low price. A DDoS (Denial of Service) attack is an attempt to block legitimate clients’ or visitors’ access to a service.

   Lees verder...

   Politie sluit grootste DDoS-website in Operation Power Off

   Driebergen - 2018-04-25 12:10:00

   De Nederlandse politie heeft dinsdag 24 april de grootste cybercriminele website Webstresser.org opgerold. Webstresser.org was een zogenaamde ‘booter’ of ‘stresser’ dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht. Een DDoS-aanval is een poging om een dienst onbereikbaar te maken voor de klanten of bezoekers.

   Lees verder...

   'Samenwerking tussen politie, burgers en bedrijven wordt steeds belangrijker'

   Wassenaar - 2018-01-11 17:02:00

   Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse politie ziet de toenemende samenwerking tussen burgers, bedrijven en politie als een ‘veelbelovende ontwikkeling’. Dat zei hij op donderdag 11 januari in Wassenaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Akerboom pleitte in zijn speech voor meer gedurfde samenwerkingsprojecten tussen de politie en de beveiligingsbranche. ‘Er is maar één weg die leidt tot meer veiligheid en dat is meer en betere samenwerking.’

   Lees verder...