Connect2Trust geeft advies inzake voorstellen nieuwe cyberweerbaarheids- wetgevingen

Nieuws Connect2Trust today25/08/2021

Background
share close

Op 22 augustus heeft de Stichting Connect2Trust haar advies gegeven aan twee nieuwe wetsvoorstellen m.b.t. cyberweerbaarheid. Het eerste voorstel is gedaan door het Ministerie van Justitie & Veiligheid en gaat over de voorgestelde wijzigingen in de Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen, het tweede voorstel is gedaan door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en gaat over een nieuwe wet die de Digitale Weerbaarheid bij bedrijven moet bevorderen. De reactie aan het Ministerie van Justitie & Veiligheid is te lezen op de consultatiewebsite (link: https://www.internetconsultatie.nl/wijzigingwbni/reactie/8b7db76c-cdd8-40ab-a2b8-2daf1be6a895). Omdat het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat de reacties pas na de consultatie plaatst, heeft Connect2Trust in het kader van transparante besluitvorming, deze reactie aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

Written by: Connect2Trust

Previous post

Similar posts

Nieuws Connect2Trust / 10/03/2022

Security Delta (HSD) en Connect2Trust gaan samenwerken

De stichtingen Connect2Trust en Security Delta (HSD) slaan de handen ineen om een bijdrage te leveren aan een cyberweerbaar en veiliger Nederland. Via een wederkerig partnerschap gaan ze elkaar ondersteunen en gebruik maken van elkaars kracht en expertise voor onder andere het werken aan de efficiënte verspreiding van cruciale informatie over cyberdreigingen. Uitwisseling van cyberdreigingsinformatie ...

Read more trending_flat

Nieuws Connect2Trust / 14/02/2022

Het Nederlands Security Meldpunt vandaag officieel van start

Vanaf vandaag kunnen organisaties in Nederland gebruik maken van een nieuw waarschuwingssysteem voor cyberdreigingen ontwikkeld door het Nederlands bedrijfsleven. Het Nederlands Security Meldpunt gaat hiermee het delen van informatie aan organisaties in Nederland versnellen en vergemakkelijken. Het Nederlands Security Meldpunt zal beginnen met SURFcert, NBIP en Connect2Trust als eerste vertrouwde partijen die informatie zullen ontvangen ...

Read more trending_flat