Politie tekent voor deelname aan Stichting Connect2Trust

Nieuws Connect2Trust today08/09/2020

Background
share close

AMSTERDAM – Op donderdag 3 september 2020 heeft Commissaris van Politie Jan Pronker het lidmaatschap ondertekend van het cross sectorale samenwerkingsverband Connect2Trust. Namens de politie zal Barend Frans, verantwoordelijk voor publiek-private samenwerking rondom cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit, deelnemen aan het samenwerkingsverband.

Commissaris van Politie Pronker licht toe “de samenwerking met Connect2Trust biedt zowel de politie als de aangesloten deelnemers bij Connect2Trust extra inzichten om cybercrime tegen te gaan”. Zo geeft Connect2Trust de politie de mogelijkheid om cross-sectoraal informatie te delen omtrent cybercrime dreigingen. Via de deelnemers en de website van Connect2Trust kan de politie haar informatie zo breed mogelijk toegankelijk maken voor Nederlandse bedrijven.

Connect2Trust biedt haar deelnemers een vertrouwde omgeving waarbinnen private partijen die onderdeel zijn van Connect2Trust, samen met de (cyber)security belaste overheidspartijen, gevoelige en vertrouwelijke informatie over cyberdreigingen en best practices kunnen analyseren en uitwisselen. Dit biedt de politie de mogelijkheid om cybercrime dreigingen te valideren en, waar nodig, informatie te bieden om deze dreigingen te mitigeren.

Op de foto: ondertekening lidmaatschap Connect2Trust door Commissaris Jan Pronker en Barend Frans

Written by: Connect2Trust

Previous post

Nieuws Connect2Trust / 23/07/2020

Security awareness – Houd controle over je gegevens

In samenwerking met Connect2Trust en Microsoft, is door één van onze deelnemers van het eerste uur Unit4 Bedrijfssoftware, een artikel geschreven over het behouden van controle over je gegevens voor bedrijven die gebruik maken van een Microsoft 365-account. Recent heeft [...]


Similar posts

Nieuws Connect2Trust / 03/04/2021

Connect2Trust aangewezen als schakelorganisatie binnen landelijk dekkend stelsel

Stichting Connect2Trust is door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) benoemd als schakelorganisatie (OKTT) binnen het landelijk dekkend stelsel. Connect2Trust biedt een platform aan waarop deelnemende partijen veilig informatie op het gebied van digitale veiligheid met elkaar en gespecialiseerde cybersecuritypartijen kunnen delen. De toevoeging van Connect2Trust aan ...

Read more trending_flat