Top Categories

Spotlight

today22/12/2020

Nieuws Kai Schut

Cybersprint slaat handen ineen met Connect2Trust

Den Haag – Cybersecuritybedrijf Cybersprint heeft op 1 december 2020 de richtlijnen ondertekend als nieuwe partner van de Stichting Connect2Trust. Deze samenwerking brengt de expertise van Cybersprint op het gebied van cybersecurity samen met de gerelateerde vraagstukken die spelen bij de deelnemers aan Connect2Trust en de ketens waaraan zij digitaal [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Politie tekent voor deelname aan Stichting Connect2Trust

Nieuws Kai Schut today08/09/2020

Background
share close

AMSTERDAM – Op donderdag 3 september 2020 heeft Commissaris van Politie Jan Pronker het lidmaatschap ondertekend van het cross sectorale samenwerkingsverband Connect2Trust. Namens de politie zal Barend Frans, verantwoordelijk voor publiek-private samenwerking rondom cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit, deelnemen aan het samenwerkingsverband.

Commissaris van Politie Pronker licht toe “de samenwerking met Connect2Trust biedt zowel de politie als de aangesloten deelnemers bij Connect2Trust extra inzichten om cybercrime tegen te gaan”. Zo geeft Connect2Trust de politie de mogelijkheid om cross-sectoraal informatie te delen omtrent cybercrime dreigingen. Via de deelnemers en de website van Connect2Trust kan de politie haar informatie zo breed mogelijk toegankelijk maken voor Nederlandse bedrijven.

Connect2Trust biedt haar deelnemers een vertrouwde omgeving waarbinnen private partijen die onderdeel zijn van Connect2Trust, samen met de (cyber)security belaste overheidspartijen, gevoelige en vertrouwelijke informatie over cyberdreigingen en best practices kunnen analyseren en uitwisselen. Dit biedt de politie de mogelijkheid om cybercrime dreigingen te valideren en, waar nodig, informatie te bieden om deze dreigingen te mitigeren.

Op de foto: ondertekening lidmaatschap Connect2Trust door Commissaris Jan Pronker en Barend Frans

Written by: Kai Schut

Previous post

Nieuws Kai Schut / 23/07/2020

Security awareness – Houd controle over je gegevens

In samenwerking met Connect2Trust en Microsoft, is door één van onze deelnemers van het eerste uur Unit4 Bedrijfssoftware, een artikel geschreven over het behouden van controle over je gegevens voor bedrijven die gebruik maken van een Microsoft 365-account. Recent heeft [...]


Similar posts

Nieuws Kai Schut / 22/12/2020

Cybersprint slaat handen ineen met Connect2Trust

Den Haag – Cybersecuritybedrijf Cybersprint heeft op 1 december 2020 de richtlijnen ondertekend als nieuwe partner van de Stichting Connect2Trust. Deze samenwerking brengt de expertise van Cybersprint op het gebied van cybersecurity samen met de gerelateerde vraagstukken die spelen bij de deelnemers aan Connect2Trust en de ketens waaraan zij digitaal verbonden zijn. Cybersprint zal binnen ...

Read more trending_flat

Nieuws Kai Schut / 13/10/2020

Security Awareness – Extra Beschermingslaag Whatsapp

De media staat op dit moment vol van meldingen over WhatsApp-fraude. https://nos.nl/artikel/2351982-fraude-met-whatsapp-stijgt-fors-vier-keer-zoveel-meldingen-als-in-2019.html Bewustwording van deze fraude is een eerste stap. Naast de vorm van fraude die wordt beschreven in bovenstaande link is er ook een vorm van fraude die probeert om je WhatsApp-account over te nemen. In samenwerking met Connect2Trust en de Nationale Politie, is ...

Read more trending_flat